Parthenos

Pooling Activities, Resources & Tools for Heritage E-research

Status: Afgerond
Looptijd: 2015 - 2019
Contactpersoon:

PARTHENOS staat voor Pooling Activities, Resources and Tools for Heritage E-research Networking, Optimization and Synergies. Het project is interdisciplinair en verbindt bestaande Europese infrastructuren en diverse projecten om een meerwaarde te creëren voor onderzoekers op het gebied van taal, cultureel erfgoed, geschiedenis en archeologie (geesteswetenschappen/humanities).

Belangrijke vragen en thema’s zijn: hoe wordt binnen het kader van de data lifecycle omgegaan met AAA (authenticatie, authorisatie, access), lange termijn bewaring/certificering en Intellectual Property Rights (IPR) en kan gedeeld beleid leiden tot het stellen van meer en betere onderzoeksvragen?

Binnen dit 4-jarig project worden richtlijnen, standaarden, methoden, diensten en tools opgeleverd die breed gedragen moeten worden en voor meer synergie tussen de wetenschappelijke disciplines moeten zorgen.

DANS werkt aan het harmoniseren van research data management binnen de verschillende disciplines en het certificeren van de bijbehorende repositories. DANS is betrokken bij de werkpakketten: Community Involvement and Requirements (WP2), Common Policies and Strategies (WP3), Standards Non-legally Binding Documents (WP4) en Dissemination (WP8). DANS is 1 van de 15 betrokken partners, het project wordt geleid door Franco Niccolucci (PIN, IT).

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.