EHRI

European Holocaust Research Infrastructure

Status: Lopend
Looptijd: 2020 - 2024
Contactpersoon:

EHRI staat voor European Holocaust Research Infrastructure. EHRI 3 is de opvolger van de projecten EHRI en EHRI 2 (looptijd 2010 – 2019), waarvan DANS ook onderdeel uitmaakte.

Binnen EHRI 3 werken 25 organisaties – archieven, bibliotheken, musea en onderzoeksinstituten – uit meerdere landen samen op het gebied van Holocaust studies en digitale humaniora. Daarnaast draagt een groot netwerk van samenwerkende partners aan het project bij. Het belangrijkste doel van EHRI 3 is om de in verschillende landen verspreide collecties over de Holocaust via één portal te ontsluiten, en daarmee het wetenschappelijk onderzoek over de Holocaust te ondersteunen.

DANS houdt zich in dit project bezig met innovatiestrategie, training en educatie (seminars en Massive Open Online Course (MOOC)), en het schrijven van een Data Management Plan voor EHRI 3. Ook maakt DANS een update van de metadata van de ‘Holocaust’ datasets uit het data-archief EASY naar de EHRI-portal.

Tevens loopt van 1 oktober 2020 tot 31 mei 2023 het EHRI Preparatory Phase (PP) project, waaraan de basis wordt gelegd voor het noodzakelijke juridische, financiële en strategische werk dat EHRI zal transformeren van een project naar een permanente organisatie. Hier draagt DANS bij aan de training strategie en een diensten register, en aan het schrijven van een Data Management Plan (DMP) voor de permanente organisatie EHRI.

Stel je vraag over deze samenwerking

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.