Zoeken in 40 jaar Culturele Veranderingen in Nederland

20 februari 2014

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), CentERdata en DANS hebben een vragendatabank opgezet waarin eenvoudig gezocht kan worden naar enquêtevragen en variabelen van 40 jaar onderzoek naar opvattingen over samenleving en cultuur.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) voert sinds 1975 (twee)jaarlijks het onderzoek ‘Culturele Veranderingen in Nederland’ uit. De reeks bestaat inmiddels uit 25 onderzoeken en bevat zo’n 3500 variabelen en gegevens over meer dan 50.000 respondenten. Met de komst van de vragendatabank kan op een eenvoudige manier worden gezocht in deze schat aan informatie.

In de vragendatabank zijn de vragen en variabelen van de reeks ‘Culturele Veranderingen’ opgenomen en doorzoekbaar gemaakt. Ook kunt u voor uw eigen analyse verschillende variabelen uit meerdere metingen selecteren en een dataset downloaden (dit kan voorlopig alleen voor data tot 2010).

Meer informatie

Meer informatie over de vragendatabank is te vinden op de website van het SCP. Voor meer informatie over de rol van DANS bij dit initatief kunt u terecht bij Marion Wittenberg via marion.wittenberg [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.