Zaaien, oogsten en weer zaaien: geslaagde NCDD-projectenmiddag

27 september 2015

Op donderdag 17 september presenteerden de projectleiders van de 4 projecten van de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD) en de onderzoekers van de NCDD en CCDD de resultaten van hun inspanningen van het afgelopen jaar.

Op het programma stonden de resultaten van de projecten Verrijkte publicaties (digitale objecten in digitale context), Automatische kwaliteitscontrole, Certificering van repositories en Collectie digitaal. Ook kwamen de onderzoeken naar een landelijk netwerk van voorzieningen en naar born digital cultureel erfgoed aan bod.

DANS was leider van het project Certificering van repositories. Een van de resultaten van dit project is een roadmap voor grote en kleinere bewaarinstellingen om certificering meer bekend en bereikbaar te maken. 

Naar verwachting gaan de werkzaamheden van de projecten verder in 2015-2016, met subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, onder de noemer Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) – Werkpakket 3 – Houdbaar. Een beslissing over de subsidie wordt verwacht rond 1 oktober.

Meer informatie

Kijk voor de projectrapporten op de NCDD-website of neem voor meer informatie over de NCDD en de betrokkenheid van DANS contact op met Kees Waterman.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.