Workshop: Research Data Management in the Time of the GDPR

18 oktober 2018

Op 11 december 2018 vindt de workshop “Research Data Management in the Time of the GDPR” plaats bij DANS. Deze workshop biedt een overzicht van hoe onderzoeksdata moeten worden beheerd, gedocumenteerd, opgeslagen en beveiligd door goed gegevensbeheer te implementeren.

De workshop is gebaseerd op de online Data Management Expert Guide die is ontwikkeld door het Consortium of European Social Sciences Data Archives (CESSDA ERIC).

De workshop begint met een inleiding tot Research Data Management (RDM) en het gebruik van de online Data Management Expert Guide, gevolgd door een presentatie over de wettelijke en ethische aspecten van RDM, gegeven door Dr. Libby Bishop, coördinator voor internationale gegevensinfrastructuren bij het GESIS Leibniz Instituut voor Sociale Wetenschappen (Duitsland). Vervolgens krijgen deelnemers de kans om in kleine groepen aan opdrachten te werken die zich richten op ethische en juridische aspecten van RDM, zoals geïnformeerde toestemming. De middagsessie concentreert zich op Nederland en zal er ruimte zijn voor discussie tijdens een interactieve vraag- en antwoordsessie met een panel van (internationale) experts.

Meer informatie

Deelname is gratis en inclusief lunch. De workshop staat open voor een beperkt aantal deelnemers (maximaal 30 deelnemers) en registratie is verplicht. Houdt de pagina van het event in de gaten voor meer informatie over de workshop en het programma.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.