Workshop Persistent Identifiers van APARSEN tijdens iPRES

8 augustus 2013

Op 5 september, tijdens de jaarlijkse iPRES-conferentie, organiseert DANS samen met het Italiaanse FRD een workshop over persistent identifiers.

Op 5 september, tijdens de jaarlijkse iPRES-conferentie, organiseert DANS samen met het Italiaanse FRD een workshop over persistent identifiers. Daarin wordt het werk van APARSEN gepresenteerd: een project dat mede tot doel heeft om de verschillende systemen van persistent identifiers op elkaar af te stemmen.

Een persistent identifier (PI) is een duurzame verwijzing naar een digitaal object die het mogelijk maakt dat het object ook op lange termijn gevonden kan blijven worden, wanneer de locatie op het internet verandert. Er bestaan een aantal PI-systemen met elk een eigen aanpak. Binnen APARSEN is gewerkt aan een raamwerk om deze systemen interoperabel te maken, waardoor PI’s een groter bereik en effectiviteit hebben.

De workshop
Door het organiseren van de workshop willen DANS en FRD vertegenwoordigers van de verschillende PI-groepen bij elkaar brengen. Onderwerp van gesprek zijn de voordelen van de interoperabiliteit van PI’s voor eindgebruikers, maar ook de uitdagingen van en eisen aan zo’n systeem. De workshop is een vervolg op de bijeenkomst van december 2012 in Florence over hetzelfde thema. Ditmaal vindt hij plaats in Lissabon, Portugal, tijdens de 10e International Conference on Preservation of Digital objecten (iPreS).

Programma en aanmelden
Kijk voor het programma van de workshop op de site van APARSEN. Aanmelden voor iPRES en de workshop verloopt via de iPRES-site.

Meer informatie
Voor meer informatie over de rol van DANS in APARSEN kunt u contact opnemen met René  van Horik via rene.van.horik at dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.