Workshop European Social Survey: proceedings verschenen

17 december 2009

In de reeks DANS Symposium Publications zijn dezer dagen de proceedings verschenen van de workshop over het European Social Survey die eind 2008 is gehouden.

De European Social Survey (ESS) is een belangrijk grootschalig onderzoek voor de maatschappijwetenschappen, in het bijzonder de politicologie en de sociologie. Sinds 2002 wordt met het survey elke twee jaar in meer dan dertig Europese landen een grote hoeveelheid gegevens verzameld over opinieklimaat en sociale achtergrond.
Internationaal is er grote belangstelling en waardering voor de ESS. Nederlandse onderzoekers hebben vanaf het begin een vooraanstaande rol gespeeld bij het bedenken en inrichten van de ESS en behoren tot de meest intensieve gebruikers van de gegevens.
Data Archiving and Networked Services (DANS) en de Nederlandse ESS coördinator organiseren jaarlijks een workshop waar onderzoekers hun ervaringen met de ESS kunnen delen. De proceedings in deze uitgave laten zien welk werk Nederlandse onderzoekers met en voor de ESS verrichten. Naast een inleiding over de geschiedenis, opzet en uitvoering van de ESS bevat het boek papers van de workshop van 13 november 2008.
De bundel, met als titel ‘Nederland in vergelijkend perspectief – Proceedings Tweede Nederlandse Workshop European Social Survey – 13 november 2008’, wordt uitgegeven door Aksant. Hij kan besteld worden via de website van deze uitgeverij, of als pdf worden gedownload elders op de DANS website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.