Direct van dataset naar onderzoeker in NARCIS

8 januari 2015

Sinds begin januari kunt u in NARCIS bij datasets uit EASY direct doorklikken naar de persoonspagina in NARCIS van de betreffende onderzoeker. Deze koppeling vindt plaats via de Digital Author Identifier (DAI).

Digital Author Identifier (DAI)

De DAI is een uniek, landelijk nummer voor elke auteur, werkzaam aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstituut. De DAI brengt diverse schrijfwijzen van een auteur bij elkaar en maakt onderscheid tussen auteurs met dezelfde naam. In NARCIS staat dit unieke nummer op de persoonspagina van onderzoekers. De DAI wordt nu ook toegekend aan datasets in EASY.

Meer datasets met DAI’s
Momenteel hebben ruim 20 datasets een of meer DAI’s, maar de komende maanden zal de DAI aan meer datasets worden toegevoegd. Ook kunnen onderzoekers bij het deponeren van data in EASY hun DAI toevoegen. Het resultaat hiervan is dat in NARCIS steeds meer datasets aan onderzoekers worden gekoppeld.

Voorbeeld
Een voorbeeld van de koppeling is te zien op de persoonspagina van Peter Doorn, de directeur van DANS.

Meer informatie
Voor vragen en meer informatie over de koppeling van informatie in NARCIS kunt u terecht bij Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS, via elly.dijk [at] dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.