Working paper over FAIR-dataprincipes in de praktijk

15 juli 2021

Onlangs verscheen van René van Horik (DANS) het working paper: ‘FAIR data principles in practice. To what extent are the FAIRsFAIR “Recommendations on practice to support FAIR data principles” supported by the results of the EOSC-hub project?’.

Het FAIRsFAIR-project heeft tien aanbevelingen geformuleerd die de toepassing van de FAIR-dataprincipes in de praktijk ondersteunen. René van Horik, Research Data Management Specialist bij DANS, heeft een working paper opgesteld waarin deze aanbevelingen zijn getoetst aan de diensten die door het EOSC-hub project zijn ontwikkeld.

Op basis van de Key Exploitable Results van het EOSC-hub project konden voorbeelden worden gevonden die de aanbevelingen volgen. De FAIR data principes waren geen prominent aspect van de oorspronkelijke ontwerp principes van de EOSC-hub diensten, maar bleken aan het einde van het EOSC-hub project wel te passen in het FAIR data model.

Meer informatie

Het paper: ‘FAIR data principles in practice. To what extent are the FAIRsFAIR “Recommendations on practice to support FAIR data principles” supported by the results of the EOSC-hub project?’ is online te lezen. Neem bij vragen contact op met René van Horik

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.