Wint u de Nederlandse Dataprijs 2020?

11 februari 2020

Bent of kent u een onderzoeker met een goed voorbeeld van gedeelde data? U kunt uzelf, een andere onderzoeker of een onderzoeksgroep nomineren voor de Nederlandse Dataprijs 2020 via researchdata.nl.

Dit jaar wordt de Nederlandse Dataprijs voor de zesde keer uitgereikt, voor een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De prijs bestaat uit een sculptuur en € 5.000 om de dataset (nog) toegankelijker te maken. Net als in voorgaande jaren wordt de Dataprijs uitgereikt in drie categorieën: humaniora & sociale wetenschappen, exacte & technische wetenschappen en medische & levenswetenschappen. De deadline voor nominaties is 1 juni.

Partners 

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een nationale coalitie van data-archieven die bestaat uit 4TU.ResearchData, SURFsara en DANS. Partners van de Nederlandse Dataprijs 2020 zijn: LCRDM, het Netherlands eScience Center, Netwerk Digitaal Erfgoed, OpenAIRE, DTL en de UKB werkgroep Research Data.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de prijs en de nominatiecriteria op de website van RDNL. Wilt u op de hoogte blijven van Dataprijs-nieuws? U kunt zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. Vragen kunnen worden gemaild naar .

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.