Wie wint de Nederlandse Dataprijs 2016 op 9 november?

20 september 2016

Met ruim vijftig inzendingen belooft de uitreiking van de Nederlandse Dataprijs op woensdag 9 november nu al spannend te worden.

Op woensdagmiddag 9 november worden de prijzen uitgereikt in de categorieën 1) humaniora en sociale wetenschappen, 2) exacte en technische wetenschappen en 3) medische en levenswetenschappen. Voorafgaand aan de uitreiking organiseren wij een Netwerkmiddag.

De Nederlandse Dataprijs geeft waardering aan een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor nieuw of aanvullend onderzoek. De winnaars ontvangen een sculptuur en € 5.000 om de dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten).

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van DANS dat zes jaar geleden in het leven is geroepen. Geleidelijk aan is het uitgegroeid tot een prijs voor drie categorieën: humaniora en sociale wetenschappen, exacte en technische wetenschappen en medische en levenswetenschappen. Dit jaar is DANS, samen met haar RDNL-partners, een van de organisatoren.

Meer informatie

Het programma is te raadplegen op de website van RDNL.
Aanmelden is verplicht voor het bijwonen van de middag en de uitreiking en kan via het aanmeldingsformulier.

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.