Wegwijzer Certificering voor Digitale Archieven live

10 juli 2017

Overweegt uw instelling om een keurmerk aan te vragen voor het digitale archief? Sinds kort biedt de Wegwijzer Certificering voor Digitale Archieven overzicht en ondersteuning bij dit proces.

De Wegwijzer Certificering voor Digitale Archieven komt tegemoet aan de behoefte van veel (erfgoed)instellingen aan ondersteuning en praktijkvoorbeelden bij het aanvragen van een formeel keurmerk voor hun digitale archief of collectie. Het project Certificering van e-depots van het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet om deze groep te ondersteunen met behulp van onder andere workshops, informatiemateriaal en Nederlandse vertalingen van certificeringsrichtlijnen. Het overzicht van alle beschikbare materialen, plus advies over welke stappen te zetten op weg naar certificering, is nu te bekijken op de Wegwijzer.

Meer informatie

De Wegwijzer Certificering voor Digitale Archieven is een product van het project Certificering van e-depots dat binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed werd uitgevoerd tussen september 2015 en juni 2017. De projectleiding was in handen van Data Archiving and Networked Services (DANS). De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid coördineerde het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, waar het project onderdeel van uitmaakte. De Wegwijzer wordt nu onderhouden door de werkgroep Certificering van het Netwerk Digitaal Erfgoed in samenwerking met DANS. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de NCDD via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.