Week 3: MOOC Delivering Research Data Management Services

17 september 2019

De derde week van de nieuwe open online course: Delivering Research Data Management Services is succesvol van start gegaan. Week 3 richt zich op hoe een datamanagementplan (DMP) in praktijk kan worden gebracht, het ontwikkelen van DMP-websites en over DMP-services.

Deelnemers uit meer dan 75 landen hebben zich aangemeld voor de massive open online course (MOOC). De cursus startte op 2 september en is de komende weken te volgen via het FutureLearn platform. Aanmelden voor de cursus is nog steeds mogelijk.

Deze week gaat over datamanagementplannen (DMP) en hoe deze het beste in de praktijk kunnen worden gebracht. Daarnaast wordt er ook ingegaan op de ontwikkeling hiervan op websites en DMP-services.

De eerste week stond in het teken van de introductie van Research Data Management en wie er verantwoordelijk is voor de verschillende research support services. Ook wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van een research data management strategie. De online cursus helpt met het identificeren van persoonlijke behoeftes en kansen op het gebied van RDM. De leerstof uit week 1 is nog steeds toegankelijk in de online course.

De tweede week richtte zich op het zelf-evalueren van het vermogen om passende RDM-diensten te leveren. Met behulp van praktische oefeningen behandelt de MOOC de research data lifecycle en de GAP-analyse. Week 2 van de cursus sloot af met een zelfevaluatie door middel van de RISE-tool.

Meer informatie

Wilt u deelnemen aan de cursus? Ga dan naar het FutureLearn platform. Gebruik de hashtags #RDMservices en #FLRDM om mee te discussiëren op social media.


Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.