Week 2: Delivering Research Data Management Services

9 september 2019

De tweede week van de nieuwe open online course: Delivering Research Data Management Services is succesvol van start gegaan. Week 2 richt zich op de basisprincipes van zelf-evaluatie van het huidige en potentiële vermogen van een instelling om passende RDM diensten te leveren.

Deelnemers uit meer dan 75 landen hebben zich aangemeld voor de massive open online course (MOOC). De cursus startte op 2 september en is de komende weken te volgen via het FutureLearn platform. Aanmelden voor de cursus is nog steeds mogelijk.

Deze week richt de online course zich op het zelf-evalueren van het vermogen om passende RDM-diensten te leveren. Met behulp van praktische oefeningen behandelt de MOOC de research data lifecycle en de GAP-analyse. Week 2 van de cursus sluit af met een zelfevaluatie door middel van de RISE-tool.

De eerste week stond in het teken van de introductie van Research Data Management en wie er verantwoordelijk is voor de verschillende research support services. Ook wordt er aandacht besteed aan het ontwikkelen van een research data management strategie. De online cursus helpt met het identificeren van persoonlijke behoeftes en kansen op het gebied van RDM. De leerstof uit week 1 is nog steeds toegankelijk in de online course.

Meer informatie

Wilt u deelnemen aan de cursus? Ga dan naar het FutureLearn platform. Gebruik de hashtags #RDMservices en #FLRDM om mee te discussiëren op social media.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.