Webinar ‘New developments in the field of Persistent Identifiers’

11 december 2018

OpenAIRE en FREYA beginnen het nieuwe jaar met een gemeenschappelijk webinar over Persistent Identifiers. Het webinar vindt plaats op 10 januari 2019, om 10:00.

De Science Europe Data Glossary definieert de term Persistent Identifier (PID) als “een langdurige verwijzing naar een digitaal object – een enkel bestand of een reeks bestanden”. Als zodanig wordt het belang van PID’s erkend en aangepakt. Er wordt gewerkt aan het opbouwen van stabiele verbindingen tussen onderzoeksinstituten zoals subsidies, projecten, artikelen of financiers door verschillende initiatieven en projecten.

FREYA is een project gefinancierd door de Europese Commissie met een looptijd van 3 jaar. Het heeft als doel de infrastructuur voor Persistent Identifiers uit te breiden tot een kerncomponent van Open Science zowel binnen de EU als wereldwijd. FREYA zal het opzoeken, de navigatie en de toegang tot onderzoeksbronnen verbeteren. Hiervoor heeft FREYA een onderzoek naar het huidige PID-landschap uitgevoerd, een groot aantal gebruikersverhalen verzameld om de behoeften van de community te identificeren en nieuwe PIDs te ontwikkelen. Ook werkt het project momenteel aan het opzetten van de zogenaamde PID-Graph.

In het webinar zal Ketil Koop-Jakobsen het hebben over een rapport over de vereisten voor nieuwe PID-services. Om eisen en vereisten voor opkomende PID’s te identificeren, verzamelde FREYA gebruikersverhalen van hun respectievelijke gemeenschappen en netwerken. Meer dan 70 gebruikersverhalen werden samengevoegd, die elk een specifieke PID-vraag van de gemeenschap identificeerden. Koop-Jakobsen zal enkele van deze verhalen introduceren en hun invloed op de ontwikkeling van nieuwe en opkomende PID-typen toelichten. Amir Aryani zal bovendien licht werpen op FREYA’s werk aan de PID-grafiek, praten over de discussie rond het concept van de PID-grafiek zelf en hoe FREYA-partners bijdragen aan de daadwerkelijke opstelling van een dergelijke grafiek.

De voertaal van het webinar is Engels.

Meer informatie

Meld u aan voor dit webinar en leer meer over PID’s en waarom ze belangrijk zijn voor de onderzoeksgemeenschap.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.