Webinar CoreTrustSeal principes voor de biomedische wetenschappen

26 maart 2019

Het ‘National Institute of Health’ biedt een workshop aan omtrent het implementeren van de CoreTrustSeal principes voor data archieven van de biomedische wetenschappen.

Op 8 en 9 april biedt het ‘National Institute of Health’ een workshop aan, die zich richt op ’trustworthy data repositories’ aan de hand van de CoreTrustSeal principes. Ingrid Dillo (Adjunct-directeur DANS) zal een introductie geven over de CoreTrustSeal. De workshop is alleen toegankelijk voor genodigden, maar is deels wel openbaar te volgen als webinar. Inschrijven voor de webinar, die ook de introductie over CoreTrustSeal zal bevatten, kan via de website van het ‘National Institute of Health’.

CoreTrustSeal

DANS stond aan de wieg van de ontwikkeling van de Data Seal of Approval, wat de basis vormde voor de CoreTrustSeal. Informatiebeheerders en andere betrokkenen kunnen terugvallen op een raamwerk van verschillende internationale certificeringstandaarden voor digitale repositories om de kwaliteit van hun werkprocessen en beheersystemen te toetsen en te verbeteren. Een ‘trustworthy digital repository’ (tdr) is een term die dan vaak wordt gebruikt.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de website van het ‘National Institute of Health’. Het programma en de link naar de webinarinschrijving vindt u hier.  

Na het event worden de presentaties online beschikbaar gesteld. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.