We hebben je veelgestelde vragen beantwoord!

11 maart 2024

Het is de missie van DANS om je te ondersteunen bij het FAIR maken van je data. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen (FAQ) verzameld en op onze website gepubliceerd.

Tijdens onze trainingen bespreken we vaak met ons publiek, voornamelijk data stewards en ander ondersteunend onderzoekspersoneel, wat voor soort informatie onderzoekers nodig hebben en wat voor soort vragen ze hebben. In de loop van de tijd zijn we soortgelijke vragen tegengekomen bij verschillende groepen en evenementen. We besloten deze vragen te verzamelen en op onze website te publiceren, samen met onze ondersteuning en richtlijnen, als referentiepunt voor onderzoekers, data stewards en ander ondersteunend personeel dat met dezelfde uitdagingen te maken krijgt. In deze lijst met veelgestelde vragen vind je vragen als: “Wat is FAIR en waarom zou ik het implementeren? Welk DMP-sjabloon moet ik gebruiken? Hoe bepaal ik waar ik mijn data publiceer?”.

Met onze gloednieuwe FAQ bieden we je een startpunt om het juiste antwoord voor jou te vinden. De pagina bevat veel links naar verdere nuttige informatie, aanbevolen tools en hulpmiddelen om je verder te helpen. Je zult zien dat veel data professionals met dezelfde soort uitdagingen en vragen te maken hebben, en dat er veel (inter)nationaal werk wordt verricht om ondersteuning te bieden bij deze zaken. Door al deze informatie samen te brengen, vertalen we onze expertise naar praktische ondersteuning die je helpt je weg te vinden in het onderzoekslandschap.

Klik hier om naar de FAQ te gaan.

Als je een vraag hebt over het beheer van onderzoeksdata, FAIR-data of open science, neem dan contact met ons op via e-mail – misschien is jouw vraag wel de volgende die in de FAQ verschijnt!

Als je vragen hebt die meer specifiek betrekking hebben op de DANS Data Stations, kijk dan hier.Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.