WDS-ITO Data Prize 2021 open voor internationale inzendingen

1 november 2021

Het World Data System International Technology Office (WDS-ITO) reikt twee geldprijzen van CAD$1.000 uit voor projecten die innovatief gebruik maken van WDS data in een Virtual Research Environment of Computational Notebook.

Het World Data System is een interdisciplinair orgaan van de Internationale Wetenschapsraad dat universele en gelijkwaardige toegang bevordert tot wetenschappelijke gegevens van hoge kwaliteit. DANS is lid van WDS. Met steun van Canada’s New Digital Research Infrastructure (NDRIO) organiseert het World Data System International Technology Office (WDS-ITO) de wedstrijd. De winnaars worden in het voorjaar van 2022 bekend gemaakt op de WDS website.

Het doel van de prijs is het stimuleren en documenteren van innovatief gebruik, analyse of visualisatie van data van WDS-leden in virtuele onderzoeksomgevingen. De organisatie wil graag meer weten over hoe onderzoekers, studenten, ontwikkelaars en datawetenschappers de pijplijn van data tussen repositories en analyse-engines vergemakkelijken, en nodigt iedereen uit hun oplossingen te tonen.

Meer informatie

Het is tot 1 december 2021 mogelijk om je aan te melden. De wedstrijd staat open voor iedereen wereldwijd. Lees hier meer.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ingrid Dillo Ph.D.

Senior Advisor