Wat is uw ervaring met DANS CBS-bestanden?

8 oktober 2015

Het Centraal Bureau voor de Statistiek en DANS werken al jaren samen aan het beschikbaar stellen van beveiligde microdatabestanden voor wetenschappelijk onderzoek.

Deze DANS CBS-bestanden worden beschikbaar gesteld via het online archiveringssyteem EASY van DANS. Daarnaast verleent het CBS toegang tot CBS-data via remote access.

Omdat de statistieken van het CBS de laatste jaren dynamischer zijn geworden, onderzoeken zijn gewijzigd of stopgezet en anderen zijn gestart, willen CBS en DANS graag de beschikbaarstelling van beveiligde microdatabestanden evalueren. Hiertoe wordt een gebruikersbijeenkomst op 24 november georganiseerd.

Middels een vragenlijst wordt vooraf geïnventariseerd wat de ervaringen van onderzoekers met deze bestanden zijn, welke kritiekpunten er zijn en hoeveel belangstelling er voor deze bijeenkomst is. U kunt deelnemen aan dit onderzoek, de vragenlijst staat online. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 5 minuten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de vragenlijst, de bijeenkomst en de DANS CBS-bestanden contact op met Marion Wittenberg. Wilt u zich alvast aanmelden voor de bijeenkomst? Dat kan, via een online aanmeldformulier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.