VU-onderzoekers delen hun ervaring over DataverseNL

6 juni 2019

DataverseNL telt inmiddels meer dan 1150 datasets, die zijn gedeponeerd door onderzoekers en dataprofessionals. Anneke de Maat van de VU interviewde twee VU-onderzoekers over hun ervaringen met data deponeren in DataverseNL.

VU-onderzoekers Prof. dr. ir. Peter Verburg en Dr. ir. Sander Groffen delen hun ervaringen met het deponeren van datasets in DataverseNL. Zowel de voor- als de nadelen komen aan bod. “Data delen leidt tot meer citaties en ik zie het als een morele plicht”, aldus Dr. Verburg. Dr. Groffen prijst het gemak van DataverseNL op het gebied van data deponeren en delen. 

DataverseNL

DataverseNL is een netwerk van data repositories dat gebruikmaakt van de Dataverse-software ontwikkeld door de Universiteit van Harvard (VS). Het platform wordt wereldwijd gebruikt. Instellingen betalen een vast bedrag voor deelname aan DataverseNL. De DataverseNL Adviesraad, waar elke deelnemende instelling een stem in heeft, bepaalt het beleid van de service. 

Meer informatie

Lees het gehele interview met Peter Verburg hier. Het interview met Sander Groffen kunt u hier vinden. Hier kunt u meer informatie vinden over DataverseNL.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.