Vijfde subsidie-oproep Enabling Technologies Hotels

16 juli 2019

ZonMw en NWO hebben een vijfde subsidie-oproep gedaan voor het programma ‘Enabling Technologies Hotels’. Het hoofddoel van het programma is het stimuleren van een actieve samenwerking tussen onderzoekers met en zonder toegang tot high-end technologies.

Dit gebeurt middels het ‘Hotel’-concept. Onderzoekers (‘gasten’) die nog geen toegang hebben tot high end technologie, kunnen hiervoor terecht via een service-gerichte faciliteit (‘Hotel’). Deze zogenaamde “Technology Hotels” zijn opgenomen op de website van het Dutch Techcentre for Lifesciences (DTL).

Het ‘Enabling Technologies Hotel’-programma richt zich op;

  • Het faciliteren van unieke technologische expertise in Nederland naar andere onderzoeksgroepen/instellingen/bedrijven die nog niet eerder gewerkt hebben met deze technologieën;
  • Het stimuleren van nieuwe interacties tussen onderzoeksgroepen en Technology Hotels om zo bij te dragen aan vooruitgang van de gebruikte technologie;
  • Het bevorderen van het gebruik van geavanceerde life science-technologieën in publiek-private partnerschappen.
  • Het promoten van data-stewardship en data-integratieprincipes, -methoden en -normen in geavanceerde life sciences onderzoeksprojecten.

 

DANS is een van de vele Technology Hotels binnen dit programma en biedt dedicated data management and data archiving facilities voor onderzoek binnen de life sciences. Voor meer informatie over het DANS Technology Hotel, zie onze Hotel Accommodation website of neem contact op met Cees Hof.

ZonMW stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. DANS denkt mee bij de ontwikkeling van datamanagement.

Meer informatie:

U kunt alle voorwaarden en vereisten voor een subsidie-aanvraag hier vinden. De deadline voor een subsidie aanvraag is 1 oktober om 14.00 uur.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.