Verfijnen zoekresultaten in NARCIS

5 maart 2012

Met ingang van februari 2012 komt NARCIS tegemoet aan de wens van gebruikers om zoekresultaten van publicaties te tonen op datum.

Met ingang van februari 2012 komt NARCIS tegemoet aan de wens van gebruikers om zoekresultaten van publicaties te tonen op datum.

Tot nu toe werden de resultaten van een zoekvraag binnen de ingang ‘publicaties’ alleen op relevantie getoond. Er blijkt onder onze gebruikers echter veel behoefte aan een presentatie op datum, waarbij de meest recente publicaties bovenaan komen te staan. Gebruikers kunnen sinds februari kiezen of zij de zoekresultaten op datum of op relevantie willen zien.

Voor personen en organisatie is het tonen op datum niet erg zinvol. Daarom kunnen gebruikers kiezen op presentatie op relevantie (standaard) of presentatie op naam (alfabetische volgorde).
Voor lopend en afgesloten onderzoek is voor nog weer een andere oplossing gekozen. Hier kun je kiezen tussen een presentatie op relevantie of een presentatie op datum (waarbij dan is gekozen voor de datum van invoer van het onderzoek in het NARCIS-systeem).

Meer informatie
Neem voor vragen of opmerkingen contact op met Arjan Hogenaar, redacteur bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.