Verdubbeling aantal KNAW publicaties in NARCIS

17 augustus 2015

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft haar repository vernieuwd. Deze repository bevat nu naast open access ook publicaties die niet ‘open access’ beschikbaar zijn. NARCIS geeft toegang tot alle KNAW-publicaties, in totaal ruim 25.000.

De KNAW is een genootschap van excellente wetenschappers, een adviesorgaan van de regering met betrekking tot de wetenschap, én een institutenorganisatie die bestaat uit 16 onderzoeksinstituten met ongeveer 1.300 medewerkers. De publicaties van de onderzoeksinstituten zijn opgenomen in de repository van de KNAW. Met de vernieuwde repository is het aantal publicaties van de KNAW in NARCIS verdubbeld. In totaal zijn er 25.000 publicaties, waarvan ruim 5.000 open access beschikbaar zijn.

NARCIS

NARCIS geeft nu toegang tot bijna 1,2 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan 760.000 publicaties open access toegankelijk zijn. Naast de KNAW zijn de publicaties afkomstig van de Nederlandse universiteiten, NWO en andere wetenschappelijke instellingen, zoals Naturalis Biodiversity Center, NIVEL, Nyenrode en Sociaal en Cultureel Planbureau. Voor de academische wereld zijn ook de meeste niet-open-access-publicaties via abonnementen direct toegankelijk. 

Meer informatie

Voor vragen en reacties met betrekking tot NARCIS en de open access publicaties kunt u contact opnemen met Elly Dijk, beleidsmedewerker bij DANS. 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.