Van Berchum ontvangt GreyNet Award 2015

20 april 2015

Marnix van Berchum, coördinator Datadiensten DANS, heeft de GreyNet Award 2015 ontvangen.

Deze jaarlijkse prijs is een erkenning voor de bijdragen op het gebied van grijze literatuur. Ook Stefania Biagioni van het Italiaanse ISTI-CNR heeft de prijs ontvangen. 

Grijze literatuur omvat output van overheden, bedrijven, onderwijs- en wetenschapsorganisaties die zonder commerciële uitgevers tot stand is gekomen. Voorbeelden van grijze literatuur in de academische wereld zijn scripties en proefschriften, maar ook de archeologische rapporten in EASY (het online archiveringssysteem van DANS) kunnen als grijze literatuur beschouwd worden.

Over GreyNet

GreyNet houdt zich bezig met onderzoek, publicatie, open access en onderwijs op het gebied van grijze literatuur. Daarnaast faciliteert zij onderzoek en dialoog tussen partijen die zich met het onderwerp bezighouden. DANS blijft graag in contact met deze community en maakt onderdeel uit van de Resource Policy Commitee van GreyNet.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over GreyNet en repositories met grijze literatuur op de website van GreyNet of neem contact op met Marnix van Berchum.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.