UMC Utrecht maakt per 1 juli gebruik van DataverseNL

24 juni 2021

Per 1 juli kiest Universitair Medisch Centrum Utrecht voor DataverseNL. De technische infrastructuur van DataverseNL wordt beheerd door DANS.

Nico Poppelier, projectleider, Directie informatietechnologie UMC Utrecht: “DataverseNL heeft een gebruikersvriendelijke interface, en datasets die op DataverseNL zijn gepubliceerd, zijn erg goed vindbaar. Om die redenen heeft het UMC Utrecht voor DataverseNL gekozen”.

DataverseNL is een repository service voor universiteiten en onderzoeksinstellingen. Het wordt gezamenlijk aangeboden door de deelnemende instellingen en DANS. DANS beheert de technische infrastructuur, het beheer van de data in de lokale repositories ligt in de handen van de instellingen. Onderzoekers kunnen hun onderzoeksdata veilig in DataverseNL opslaan en publiceren. Momenteel nemen 18 instellingen deel aan dit netwerk.

Meer informatie

Lees meer over DataverseNL op de DataverseNL website. Neem voor meer informatie over deze dienst contact op met Marion Wittenberg, Data Station Manager DataverseNL. 

 

 

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.