Uitgelicht: twee interessante datasets in EASY

13 februari 2017

Sinds kort is EASY weer interessante en mooie datasets rijker.

Twee datasets worden hier uitgelicht: ‘Deurne, Liessel. Plangebied “Willige Laagt”[…]’ en ‘Op zoek naar de pot met drie oren[…]’.

De eerste vindplaats geeft een mooi onverstoord beeld van een vrijwel volledig erf uit de vroege IJzertijd in Zuid-Nederland, bestaande uit hoofdgebouw, bijgebouw, spieker, veekraal en erfafscheidingen.
De Belgische vindplaats Olen laat daarentegen een interessante ontwikkeling van het landgebruik door de tijd heen zien. Van vroeg mesolitische jager-verzamelaars, boeren uit de Bronstijd en IJzertijd, agrarisch gebruik en/of landinrichting tijdens de (late-)middeleeuwen en Nieuwe Tijd, alsmede een achttiende-eeuws legerkamp en sporen uit de Tweede Wereldoorlog.

Meer informatie

Bekijk de dataset ‘Deurne, Liessel. Plangebied “Willige Laagt”. Inventariserend veldonderzoek door middel van proefsleuven en opgraving van een ingericht boerenerf uit de vroege IJzertijd’ en de dataset ‘Op zoek naar de pot met drie oren. Archeologische vindplaatsen van jagers, boeren en krijgers langs de Industrielaan in Olen’ in EASY.

Neem voor meer informatie over deze datasets contact op met een van onze datamanagers.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.