Uitgebreide begeleiding voor CoreTrustSeal nu beschikbaar

13 december 2017

De uitgebreide begeleiding voor het nieuwe keurmerk voor datarepositories, het CoreTrustSeal (CTS), zijn sinds kort beschikbaar.

De CoreTrustSeal Data Repositories Requirements omvatten 16 richtlijnen waar data-archieven aan moeten voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor certificering met het CoreTrustSeal, en de daarmee gepaarde status van ‘Trustworthy Digital Repository (TDR)’.

Tijdens webinars in juni en september werden betrokkenen uit de DSA- en WDS-community’s (de organisaties waar het CTS uit voortkomt) uitgenodigd om feedback te geven op de nieuwe uitgebreide begeleidende helpteksten. Tegelijkertijd bood dit gelegenheid aan degenen die momenteel – of in de toekomst – hun aanmelding vernieuwen of applicatiebeoordelingen gaan uitvoeren om te zien wat er allemaal komt kijken bij certificering volgens de Core Trustworthy Data Repositories-vereisten. 

Meer informatie 

De uitgebreide helpteksten en de registratie van het webinar zijn beschikbaar via de CoreTrustSeal-website. DANS werkt mee aan de ontwikkeling van het CoreTrustSeal en Ingrid Dillo en Lisa de Leeuw van DANS zijn leden van de CTS-board.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.