TRUST Principles Mini Symposium op 7 juli 2020

2 juli 2020

Ingrid Dillo, adjunct-directeur DANS, en Mustapha Mokrane, DANS projectleider,
zullen spreken op dit symposium over de TRUST Principles.

Research Data Canada (RDC), Research Data Alliance (RDA), World Data Systems (WDS) en de auteurs van de TRUST Principles presenteren een virtueel minisymposium dat een inleiding geeft tot de TRUST Principles voor een wereldwijd publiek. Daarnaast geven zij  een overzicht van de belangrijkste concepten en implementaties vanuit verschillende stakeholder-perspectieven. Ingrid Dillo, adjunct-directeur DANS, is als een van de initiatiefnemers nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de TRUST Principles. Zij zal hierover spreken tijdens het symposium. Ook Mustapha Mokrane, DANS projectleider, zal spreken tijdens het symposium. 

TRUST Principles

De TRUST Principles bieden richtlijnen voor het vergroten van de betrouwbaarheid van digitale repositories, met name op het gebied van onderzoeksdata. De principes richten zich op: transparantie (transparency), verantwoordelijkheid (responsibility), gebruikersgerichtheid (user focus), duurzaamheid (sustainability) en technologie (technology). 

Meer informatie

Aanmelden voor het symposium kan via deze link. Lees ook het artikel over de TRUST Principles in Nature Scientific Data. Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met Ingrid Dillo.


Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.