Topcollecties KNAW-instituut IISG online beschikbaar

27 februari 2014

Benieuwd naar de archieven van Pieter Jelles Troelstra, Ferdinand Domela Nieuwenhuis en Lev Trotsky? Deze en tientallen andere archieven zijn sinds kort gratis en volledig te bekijken via de catalogus van het IISG.

‘Een mijlpaal’, aldus IISG-directeur Henk Wals, ‘Het gaat om honderden meters gedigitaliseerd archief – en niet van de minsten – die nu online beschikbaar komen. Onderzoekers van over de hele wereld kunnen de documenten nu van achter hun bureau bekijken. Het originele materiaal blijft bovendien beter geconserveerd omdat het minder vaak fysiek zal worden opgevraagd.’

Door de gedigitaliseerde documenten kan worden gebladerd en ieder stuk kan full screen worden bekeken. Functionaliteiten als zoomen, contrast en rotatie maken het mogelijk het materiaal optimaal te raadplegen. De documenten kunnen ook als pdf worden gedownload of geprint.

Meer informatie
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers. Kijk voor meer informatie op de website van het IISG.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.