Toegang tot zeeonderzoek via NARCIS

14 juli 2016

Sinds kort geeft NARCIS toegang tot de ruim 1.600 publicaties van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Bijna de helft van deze publicaties is open access toegankelijk.

De ruim 1.600 publicaties die het NIOZ via NARCIS toegankelijk maakt, zijn artikelen uit peer-reviewed tijdschriften, dissertaties en rapporten, geschreven of mede geschreven door NIOZ-onderzoekers sinds 2011. Ze zijn afkomstig uit de NIOZ Repository, een database waarin de wetenschappelijke output van het instituut beschreven en opgeslagen wordt. Bijna 800 van de NIOZ-publicaties zijn publiek toegankelijk (‘open access’) en kunnen rechtstreeks vanuit NARCIS worden gedownload.

Het NIOZ voert excellent academisch, multidisciplinair, fundamenteel en frontier-toegepast zeeonderzoek uit en fungeert als de nationale zeeonderzoeksfaciliteit voor de academische gemeenschap. Ook stimuleert en ondersteunt het multidisciplinair fundamenteel en frontier-toegepast zeeonderzoek, het hoger onderwijs en beleidsontwikkeling op nationaal en internationaal niveau.
Het NIOZ is een instituut van NWO in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

NARCIS

Met NARCIS geeft DANS toegang tot ruim 1,2 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan 468.000 publicaties fulltext beschikbaar zijn. De publicaties zijn afkomstig uit de repositories van 37 instellingen, waaronder alle universiteiten, KNAW, diverse NWO-instituten, HBO-Kennisbank (publicaties van lectoren) en een aantal andere wetenschappelijke instellingen in Nederland.

Meer informatie

Wilt u ook dat uw repository met publicaties (of datasets) wordt geharvest, dan kunt u terecht bij , beleidsmedewerker bij DANS.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.