Toegang tot publicaties energie-onderzoek via NARCIS

9 april 2014

Wetenschapsportal NARCIS blijft groeien en geeft nu ook toegang tot ruim 1.650 publicaties van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER). De publicaties uit de repository van DIFFER bestaan uit artikelen (1.500), thesis en boeken (80) en congrespapers (40).

Publicaties van DIFFER
DIFFER is het nationale instituut voor funderend energieonderzoek en richt zich op de ontwikkeling van kernfusie als energiebron, en opslag van duurzame energie in kunstmatige brandstof – solar fuels. Om bestaande onderzoeksinitiatieven te verbinden in een coherent nationaal programma bouwt het instituut aan een netwerk van wetenschappers en bedrijven op het gebied van energie. Al deze activiteiten geven DIFFER een uniek publicatiepallet. Op open access-gebied streeft DIFFER ernaar publicaties zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor het publiek. Van de DIFFER peer reviewed publicaties vanaf 2012 is al meer dan 30% open access.

Open access publicaties in NARCIS
NARCIS geeft toegang tot ruim 880.000 wetenschappelijke publicaties, waarvan 40% open access is. De publicaties bevinden zich in de repositories van 32 instituten in Nederland, waaronder alle universiteiten, KNAW, NWO, HBO-Kennisbank (publicaties van de lectoren), TNO en een aantal wetenschappelijke instellingen. Daarnaast geeft NARCIS toegang tot ruim 30.000 datasets, ruim 60.000 lopende en afgesloten onderzoeksprojecten, ruim 50.000 onderzoekers en bijna 3.000 onderzoeksinstituten in Nederland.

Meer informatie
Heeft u vragen over de publicaties in NARCIS of wilt u dat uw repository met wetenschappelijke publicaties ook via NARCIS toegankelijk wordt, dan kunt u terecht bij Chris Baars.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.