Toegang tot cultureel erfgoed NIBG via NARCIS

15 januari 2016

NARCIS geeft nu ook toegang tot 367 (grotendeels open access) publicaties van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (NIBG).

De publicaties die Beeld en Geluid via NARCIS beschikbaar stelt, zijn artikelen van het Engelstalige tijdschrift VIEW Journal of European Television History and Culture en het Nederlandstalige Tijdschrift voor Mediageschiedenis (TMG). VIEW biedt een internationaal platform voor onderzoek naar en reflectie op archivering van televisie als een belangrijk onderdeel van ons Europees cultureel erfgoed. Het tijdschrift TMG biedt een podium voor alle facetten van wetenschappelijk onderzoek naar media en hun geschiedenis. Beide tijdschriften publiceren in open access en zijn gelicenseerd onder een Creative Commons licentie.

Media-archief van Nederland

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is het media-archief van Nederland. Het instituut vervult drie kernfuncties, te weten: archivering en dienstverlening, museale presentatie en beschikbaarstelling en kennisontwikkeling, innovatie en samenwerking. Beeld en Geluid verzamelt, conserveert, ontsluit en presenteert audiovisueel erfgoed dat vanuit media- en/of cultuurhistorisch oogpunt van nationaal belang is. Het biedt professionele toegang tot de collectie aan professionals, scholieren, studenten en onderzoekers, culturele instellingen en het algemene publiek. En Beeld en Geluid ontwikkelt, verzamelt en verspreidt hoogwaardige kennis op het gebied van mediahistorie en audiovisuele archivering, digitalisering en digitale duurzaamheid, ontsluiting van digitale content en collecties, digitale presentatie en publieksverbinding.

Publicaties in NARCIS

NARCIS biedt toegang tot ruim 1,2 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan 438.000 publicaties open access toegankelijk zijn. De publicaties bevinden zich in de repositories van 36 instellingen in Nederland, waaronder alle universiteiten, KNAW, NWO, HBO-Kennisbank (publicaties van de lectoren), TNO en een aantal wetenschappelijke instellingen.

Meer informatie

Wilt u ook dat uw repository met publicaties (of datasets) wordt geharvest, dan kunt u terecht bij Elly Dijk.

Wilt u DataLink ontvangen? DataLink is de digitale nieuwsbrief van DANS en bevat een verzameling van nieuwsberichten van deze website. DataLink verschijnt elke 2 maanden. Meld u online aan.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.