Terugblik Grey Literature-conferentie

10 november 2017

Eind oktober vond in Rome de conferentie ‘Public Awareness and Access to Grey Literature’ plaats; DANS-directeur Peter Doorn verzorgde een bijdrage.

Twee van de belangrijkste problemen die te maken hebben met informatie komen samen in ‘grey literature’: de overdaad aan informatie en het verlies ervan. Al vijfentwintig jaar wordt daarom tijdens de conferentie over grey literature (GL) – alle onderzoekspublicaties die buiten de traditionele uitgevers en distributiekanalen verschijnen, zoals rapporten, white papers, working papers, overheidsdocumenten en evaluaties – stilgestaan bij het belang van en de toegang tot grey literature. De 19e GL-conferentie (GL19) vond onder de noemer ‘Public Awareness and Access to Grey Literature’ op 23 en 24 oktober plaats in Rome. DANS-directeur Peter Doorn droeg bij aan een panelsessie over innovaties en grey literature met de presentatie ‘Assessing the FAIRness of Data Sets in Trustworthy Data Repositories’.

Alle presentaties van GL19, inclusief die van Peter Doorn, zijn nu beschikbaar op het grey literature-repository Grey Guide, en ook alle posters zijn daar te vinden. 

Meer informatie

Zie de website van de conferentie voor meer informatie over het programma en de sprekers.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.