Terugblik 4C-projectmeeting bij DANS

27 januari 2014

Op 21 en 22 januari vond bij DANS de halfjaarlijkse projectmeeting plaats van het 4C-project. 4C staat voor ‘The Collaboration to Clarify the Costs of Curation’.

Het 4C-project
Het doel van het 4C-project is om organisaties die zich met ‘digital curation’ bezighouden te helpen daarin effectiever te investeren. Belangrijkste product van het project zal de CCEx, de ‘Curation Costs Exchange’. worden. Hiermee kunnen alle betrokkenen hun eigen kosten vergelijken met die van gelijksoortige organisaties om zelf zo kosteneffectief mogelijk hun data te beheren. Aan dit project doen dertien organisaties uit zeven verschillende Europese landen mee, waaronder DANS.

Tijdens deze projectmeeting werden de vorderingen en uitdagingen van het project door alle partners besproken. Er is nu een uitgebreid rapport verschenen over de bruikbaarheid van de verschillende kostenmodellen. Op korte termijn zal een pilotversie van de CCEx gelanceerd worden. Meer informatie hierover staat op de website van 4C. Op donderdag 23 januari werd het project met de internationale adviesraad besproken. Uit de discussies bleek vooral de groeiende interesse voor dit onderwerp binnen de digital curation wereld.

Meer informatie
Beleidsmedewerker Heiko Tjalsma (heiko.tjalsma [at] dans.knaw.nl) kan meer vertellen over de rol van DANS in het project.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.