SURF-IISG-DANS-project ontvangt 100.000 uit KNAW-onderzoeksfonds

17 juni 2021

Goed nieuws! Het project ‘Seamless Integration of Computing and Data in Archives: Tailoring repositories to the needs of research communities’ ontvangt € 100.406 uit het KNAW-onderzoeksfonds.

Wim Hugo, Chief Technical Officer bij DANS: “Binnen dit project willen SURF, IISG en DANS er samen voor zorgen dat FAIR-onderzoeksgegevens beschikbaar zijn binnen de virtuele onderzoeksomgeving van onderzoekers, in eerste instantie gericht op de onderzoeksgemeenschappen ODISSEI en CLARIAH. Dit doen we door datadiensten op nationaal niveau met elkaar te integreren, denk aan diensten voor het verplaatsen van gegevens van en naar opslagfaciliteiten, diensten voor versiebeheer en ‘lokale’ analysetools. Diensten die ervoor zorgen, dat onderzoekers zo dichtbij mogelijk worden gefaciliteerd in het delen en hergebruiken van onderzoeksdata. Uiteraard met oog voor beveiliging en lange termijn bewaring van gegevens. Het project ligt in het verlengde van het NWO-rapport ‘Excellent onderzoek vereist excellente infrastructuur’, waarin de groeiende behoefte van Nederlandse onderzoekers aan digitale infrastructuren wordt onderkend. De extra financiering vanuit de KNAW gaat ons helpen dit project verder op te pakken, en onderstreept voor ons ook het belang van ons werk. We zijn dan ook ontzettend verheugd op deze financiering vanuit de KNAW.” 

Over de financiering

De financiering is afkomstig van het KNAW-onderzoeksfonds. Dit fonds biedt financiering aan KNAW-instituten als het project het Nederlandse kennislandschap verrijkt met een van de volgende onderdelen: een stabiele en responsieve omgeving voor hoogwaardig onderzoek, een duurzame omgeving voor het breed toegankelijk maken erfgoed, unieke verzamelingen en grootschalige infrastructuur en/of een stimulerende omgeving voor de ontwikkeling van wetenschappelijk talent en interdisciplinaire kruisbestuiving. 

Meer informatie

Neem voor meer informatie over het project contact op met Wim Hugo

Meer informatie over het KNAW onderzoeksfonds staat op de website van de KNAW.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.