SURF Data Repository nu ook via NARCIS

26 september 2019

Ook in 2019 blijft de wetenschapsportal NARCIS groeien. NARCIS geeft sinds kort toegang tot de onderzoeksdata die SURF Data Repository online aanbiedt, waardoor het aantal datasets in de portal met bijna 700 is toegenomen.

SURF Data Repository

De SURF Data Repository is een datapublicatieplatform dat onderzoekers, communities en instellingen van elke wetenschappelijke discipline onderzoeksdata laat opslaan, annoteren en publiceren. Hiermee wordt duurzame opslag voor de lange termijn verzekerd volgens de FAIR-principes. Met behulp van de online web interface kan een onderzoeker zelfstandig een publicatie aanmaken, structureren, annoteren en eventueel later aanpassen. 

Het platform biedt verder gelaagde metadata, groepen, community policies, een REST API voor integratie in andere diensten of applicaties en voegt automatisch persistent identifiers toe voor digitale objecten en gepubliceerde bestanden. De data-adviseurs van SURF kunnen ondersteuning bieden bij het publiceren van zeer grote datasets.

De dienst accepteert data van alle onderzoeksdomeinen en is geschikt voor elke dataset ongeacht de grootte, structuur, aantal bestanden of het bestandsformaat.

Inhoud van NARCIS

Met de SURF Data Repository is de vijftiende repository met onderzoeksdata toegankelijk via NARCIS. In totaal zijn nu ruim 235.000 datasets via NARCIS toegankelijk; in het algemeen open data. Daarnaast geeft NARCIS toegang tot bijna 2 miljoen wetenschappelijke publicaties, waarvan ruim 700.000 open access publicaties. Ook is op de website een overzicht te vinden van onderzoeksprojecten, onderzoekers en onderzoeksorganisaties in Nederland.

Meer informatie

Contact met SURF Data Repository kan via: . Heeft u vragen over de datasets in NARCIS of wilt u ook dat uw repository met datasets (of publicaties) wordt geharvest, dan kunt u terecht bij , senior beleidsmedewerker bij DANS. Een overzicht van de onderzoeksdata die SURF Data Repository aanbiedt vindt u hier.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.