Studiemiddag Narratieve bronnen in wetenschappelijk onderzoek

21 mei 2014

Op 20 juni organiseert DANS samen met een aantal partners een studiemiddag met als onderwerp ‘Narratieve bronnen in wetenschappelijk onderzoek’.

Getuigenissen in audiovisuele vorm spelen in toenemende mate een rol binnen wetenschappelijk onderzoek. Tijdens deze studiemiddag spreken zes wetenschappers over hoe kwalitatieve onderzoeksdata binnen hun (komend) onderzoek tot stand komen, welke rol de privacy van de betrokkenen speelt en of het delen en hergebruik van de data mogelijk zijn. Het doel van de studiemiddag, mede mogelijk gemaakt door CLARIN-NL, is om een aanzet te geven tot een verbeterde infrastructuur ten behoeve van het archiveren en (her)gebruiken van getuigenissen in audio-visuele vorm.

De studiemiddag is van 14:00 uur tot 17:00 uur en vindt plaats bij NWO, Den Haag. Een gedetailleerd programma staat online. Deelname aan de studiemiddag is kosteloos, inschrijven kan online.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze studiemiddag, neem dan contact op met Rene van Horik. Rene is bereikbaar via rene.van.horik[at]dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.