Stappenplan voor toegang tot datasets

26 mei 2017

In het online archiveringssysteem EASY worden datasets in verschillende toegangscategorieën aangeboden. Maar hoe komen datasets met de toegangscategorie ‘Restricted: Request Permission’ toch beschikbaar?

DANS archiveert data vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines. Het motto hierbij is: ‘Open als het kan, beschermd als het moet’. Concreet betekent dit dat niet alle datasets in EASY direct voor iedereen toegankelijk (kunnen) zijn. Wilt u gebruik maken van een dataset die niet direct beschikbaar is? Dan kunt u toegang tot de dataset aanvragen bij de deponeerder van de dataset.

Stappenplan

1. Log in in EASY. Heeft u nog geen account? Via de knop ‘Register’ rechtsboven in EASY kunt u een account aanmaken. Activeer uw account via een link in de e-mail die u vervolgens ontvangt. Let op: gebruik bij voorkeur uw universitaire e-mailadres. Zo is direct duidelijk dat u werkzaam bent als wetenschapper, of student bent.

2. Zoek naar de door u gewenste dataset, bijvoorbeeld via de zoekfunctie, en ‘open’ de informatie.

3. Ga naar het tabblad ‘Data Files’ en klik op de knop ‘Request Permission’ (zie afbeelding).

5. Vul uw gegevens in en klik op ‘Submit’.

Uw motivatie voor toegang tot en gebruik van de data zijn nu samen met uw profielgegevens naar de deponeerder van de dataset gestuurd. De eigenaar van de dataset beoordeelt uw aanvraag en kan u toegang geven, weigeren of uw aanvraag terugsturen. U ontvangt bericht vanuit EASY van deze beslissing.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht of de bovenstaande stappen? Neem dan contact op met een datamanager van DANS via .

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.