Stappenplan onderzoeksdata LERU gepresenteerd

19 februari 2014

De League of European Research Universities (LERU) heeft een stappenplan opgesteld over datamanagement voor universiteiten.

De League of European Research Universities (LERU) heeft een stappenplan opgesteld over datamanagement voor universiteiten.

De LERU stelt in dit stappenplan dat beleid, ondersteuning en technologie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn voor een goede implementatie van onderzoeksdatamanagement. Het rapport gaat vervolgens in op de thema’s: beleid, motivatie, datamanagement, infrastructuur, kosten en vaardigheden, rollen, en verantwoordelijkheden. Tot slot geeft het rapport 44 concrete aanbevelingen met betrekking tot de bovenstaande thema’s, zoals:

  • Aangesloten universiteiten zouden een datamanagementstrategie moeten hebben
  • Onderzoekers zouden een datamanagementplan moeten hebben
  • De voordelen van het delen en hergebruiken van onderzoeksdata moeten verder worden gepromoot

LERU
De LERU, opgericht in 2002, is een samenwerking van onderzoeksintensieve universiteiten. Het doel is het behartigen en bepleiten van de belangen van fundamenteel onderzoek, vooral bij de Europese Unie. Ook bevorderen de eenentwintig deelnemende universiteiten de onderlinge samenwerking op het gebied van onderzoek en onderwijs.

Meer informatie
Meer informatie over dit rapport en andere activiteiten van LERU staan op de website van LERU.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.