Standaardwerk Loe de Jong over WOII in pdf beschikbaar

17 februari 2014

De serie ‘Het Koninkrijk der Nederlanden tijdens de Tweede Wereldoorlog’ van Dr. Loe de Jong is nu te downloaden uit EASY. De reeks wordt beschouwd als hét standaardwerk over de geschiedenis van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De serie werd geschreven door Loe de Jong (1914 – 2005), directeur van het toenmalige Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (momenteel bekend als het NIOD, instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies), en werd gepubliceerd tussen 1969 en 1994. De serie was al langer digitaal beschikbaar. Door de opname in EASY is de duurzame beschikbaarheid van de bestanden nu ook gegarandeerd.

Over de dataset

De dataset bestaat uit 30 pdf-bestanden, overeenkomstig met de 30 banden waarin de serie is uitgegeven. Daarnaast bevat de dataset ook links naar de websites en de dataset met de XML-database van het project ‘Verrijkt Koninkrijk’ (het project waarbinnen de serie werd gedigitaliseerd). Foto’s en illustraties zijn verwijderd vanwege auteursrechten.
U kunt de dataset downloaden na registratie in EASY.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze dataset in EASY kunt u contact opnemen met één van onze datamanagers via info [at] dans.knaw.nl.

Foto via www.niod.nl

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.