SSHOC website live

11 maart 2019

De SSHOC-website is kortgeleden live gegaan. SSHOC staat voor Social Sciences & Humanities Open Cloud en het doel van het project is om initiatieven van de huidige Europese onderzoeksinfrastructuren op het gebied van Sociale- en Geesteswetenschappen (SSH) beter op elkaar en op de Europese Open Science Cloud (EOSC) te laten aansluiten, om zo onderzoekers binnen het SSH-domein beter van dienst te zijn. Deze eerste versie zal helpen de activiteiten van het project onder de aandacht te brengen.

DANS doet mee als partner binnen het Consortium of European Social Science Data Archives (CESSDA) en is verantwoordelijk voor twee taken: het opzetten van een data repository service op het EOSC cloud platform en het opzetten van een duurzaam cross-disciplinair trainersnetwerk en een train-the-trainer toolkit op het gebied van researchdata management binnen de SSH.

SSHOC zal een nieuwe infrastructuur ontwikkelen om data, tools en training beschikbaar te stellen voor wetenschappers in de sociale- en geesteswetenschappen.

Meer informatie

Om de website te bekijken en voor meer informatie kunt u terecht op de website van SSHOC. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de nieuwsbrief voor updates over de evenementen en nieuws.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.