SSHOC lanceert trainers directory voor de sociale wetenschappen

20 januari 2022

Het Social Sciences and Humanities Open Cloud (SSHOC) project biedt een trainers directory – een inventaris van trainers die actief zijn op het gebied van de sociale wetenschappen.

Het SSHOC project draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van het SGW-deel (Sociale en Geesteswetenschappen) van de European Open Science Cloud (EOSC). Een van de taken in SSHOC waar DANS bij betrokken is, is het opzetten van een netwerk van trainers en opleidingsprofessionals die werkzaam zijn in het SGW-veld. Om het gemakkelijker te maken informatie over trainers te vinden, is een database gelanceerd waarin trainers en experts kunnen worden opgenomen en gemakkelijk kunnen worden gevonden en benaderd.

De database ondersteunt trainers bij het verkrijgen van zichtbaarheid en het promoten van hun aanbod van trainingsactiviteiten, helpt organisatoren van trainingsactiviteiten en evenementen bij het vinden en benaderen van gekwalificeerde en ervaren sprekers/trainers, creëert een krachtig netwerk van professionals, vergemakkelijkt de inbreng van deskundige kennis en verbindt mensen wereldwijd.

Een in de database opgenomen trainer kan benaderd worden door zich te registreren op de SSHOC webpagina. Trainers kunnen zich aanmelden voor opname in de database en moeten voldoen aan een aantal criteria, waaronder een beschrijving van relevante trainingsactiviteiten. De trainers directory is gestart met een lijst van 15 trainers, waaronder leden van het DANS trainingsteam. Trainers op het gebied van SGW worden sterk aangemoedigd om zich te registreren en toe te treden tot de database.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in de trainers directory? Bekijk hier de trainers. Lees meer op de website van SSHOC.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ricarda Braukmann Ph.D.

Data Station Manager Social Sciences