Speeddaten en data verzamelen met ODISSEI

20 juni 2019

ODISSEI organiseert een wetenschappelijke speeddate tijdens de 5th International Conference on Computational Social Science (IC2S2). Daarnaast herhaalt ODISSEI de call ‘Collect new data in the LISS panel’.

IC2S2

Van 17 tot en met 20 juli vindt in Amsterdam de 5eInternational Conference on Computational Social Science (IC2S2) plaats. Als sponsor van deze conferentie host ODISSEI op maandag 15 juli een wetenschappelijke speeddate als warming-up voor de conferentie. Tijdens dit evenement zullen ook onderzoekers aanwezig zijn die werken met de ODISSEI Secure Supercomputer (voorheen de ODISSEI Data Facility), de high-performance computer om gevoelige CBS microdata te analyseren.

LISS panel

Na het succes van de eerste call in 2018 herhaalt ODISSEI de call Collect new data in the LISS panel. Onderzoekers werkzaam bij ODISSEI-deelnemers kunnen via deze call gebruikmaken van de mogelijkheid om data te verzamelen via het LISS panel. De deadline is 15 september 2019.

Het LISS panel, beheerd door CentERdata, bestaat uit zo’n 7.000 personen uit ongeveer 4.500 huishoudens. Er is budget beschikbaar voor vijf projecten met elk een netto respons van 2.500 respondenten en 15 minuten paneltijd, wat neerkomt op ongeveer 40 eenvoudige ja/nee-vragen. Indien meer respondenten benodigd zijn, zal de beschikbare paneltijd naar beneden worden bijgesteld.

Meer informatie

U kunt zich hier aanmelden voor de wetenschappelijke speeddate. Op de website van IC2S2 vindt u meer informatie over de conferentie. Meer weten over de LISS-call? Meer informatie kunt u vinden op de website van ODISSEI

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.