Schatzoeken in EASY: Kijk- en Luisteronderzoeken jaren 70-80

22 oktober 2013

In EASY zijn momenteel meer dan 25.000 datasets te vinden, waarvan sommige opeens verrassend actueel zijn. Deze maand uitgelicht: ‘Kijk- en Luisteronderzoeken jaren 70-80’.

In EASY zijn momenteel meer dan 25.000 datasets te vinden, waarvan sommige opeens verrassend actueel zijn. Deze maand uitgelicht: ‘Kijk- en Luisteronderzoeken jaren 70-80′.

Televisietoestel jaren 60

De laatste weken zijn de publieke omroepen veel in het nieuws. Dreigende bezuinigingen houden de gemoederen flink bezig. Wat de toekomst ervan ook moge zijn, zeker is dat het publieke bestel een rijke historie kent.

Kijk- en Luisteronderzoeken

Zo worden er al jaren kijk- en luisteronderzoeken uitgevoerd, eerst door de Dienst Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS, nu door de Stichting Kijkonderzoek en het Nationaal Luister Onderzoek. De data van de onderzoeken uit met name de jaren 70 zijn beschikbaar via EASY nadat u bent ingelogd.

Meer informatie

Voor meer informatie over het gebruik van het online archiveringssysteem EASY leest  u de Veelgestelde vragen over data gebruiken uit EASY (.doc). U kunt ook contact opnemen met onze helpdesk via info at dans.knaw.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.