Save the date voor de eerste FAIR Data Day: 29 november 2022!

7 juli 2022

De eerste Fair Data Day vindt plaats op 29 november in Utrecht. Save the date en verzeker een plek op dit nieuwe evenement!

Dit live-evenement draait rond het centrale thema: Het hergebruik van data om de wetenschap vooruit te helpen, het tonen van inspirerende voorbeelden en het samenbrengen van gemeenschappen.

Doe mee met collega’s, onderzoekers, data stewards en onderzoekssoftware engineers in Utrecht om meer te leren en gedachten uit te wisselen over de voordelen van hergebruik van data in de dagelijkse onderzoekspraktijk.

Het FAIR Data evenement biedt interactieve workshops en inspirerende parallelle sessies waarin goede voorbeelden van FAIR implementatie worden gedemonstreerd, en de viering van de RDNL Nederlandse Dataprijs, die wordt uitgereikt aan een individu of een team dat onderzoeksdata FAIR maakt.

We kijken er naar uit u in november in Utrecht te ontmoeten!

De FAIR Data Dag wordt georganiseerd door Research Data Nederland (RDNL) en het Nationaal Programma Open Science (NPOS).

De eerste Nederlandse Dataprijs werd in 2010 uitgereikt door DANS en is sindsdien één van de paradepaardjes van RDNL geworden.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Marjan Grootveld Ph.D.

Research Data Expert Team Leader