Save the date: presentatie over bijdrage RDA aan data-interoperabiliteit door Ingrid Dillo (DANS)

31 mei 2021

Op 7 juni vindt de workshop ‘Riding the Next Wave of Research Data, Leveraging the COVID-19 response to advancing data interoperability’ plaats. Ingrid Dillo, adjunct-directeur van DANS en co-voorzitter van de RDA Council, is een van de sprekers.

De workshop wordt georganiseerd door de Portuguese Foundation for Science and Technology (FCT) namens het Portugese voorzitterschap van de Europese Commissie, samen met de Europese Commissie en het Portugese Agency for Clinical Research and Biomedical Innovation (AICIB). 

Ingrid Dillo, onlangs herkozen voor nog eens drie jaar als co-voorzitter van de RDA, zal de deelnemers informeren over de internationale bijdrage van de RDA aan data-interoperabiliteit, inclusief de ontwikkeling van standaarden en richtlijnen voor het delen en beheren van gegevens voor onderzoeksgemeenschappen. Dillo: “Als co-voorzitter van de RDA Council en adjunct-directeur van DANS onderstreep ik het belang van interdisciplinair onderzoek en hergebruik van data uit verschillende onderzoeksgebieden, met name data uit de sociale wetenschappen, om mondiale uitdagingen zoals COVID-19 samen aan te pakken.” De sessie wordt afgesloten met een paneldiscussie voor alle deelnemers, samen met de sprekers.

Meer informatie

Meer informatie over de RDA en de gekozen RDA-raadsleden vindt u online. Meer informatie over het evenement staat op deze website.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.