Research Data Netherlands is online

1 april 2014

Research Data Netherlands, het samenwerkingsverband van 3TU.Datacentrum en DANS, is vanaf vandaag online op www.researchdata.nl. Hier vindt u onder andere informatie over de aanstaande cursus Essentials 4 Data Support en de Dataprijs 2014.

Research Data Netherlands is een nationale coalitie van data-archieven met als missie het bevorderen van de duurzame archivering en het hergebruik van onderzoeksdata. De coalitie is in 2013 opgericht door 3TU.Datacentrum en DANS en staat open voor andere partijen.

Activiteiten van Research Data Netherlands
De cursus Essentials 4 Data Support is een introductiecursus van Research Data Netherlands voor diegenen die onderzoekers (willen) ondersteunen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van hun onderzoeksdata. Het online leermateriaal van de cursus is voor iedereen beschikbaar op datasupport.researchdata.nl. Essentials 4 Data Support is een volledige herziening en vernieuwing van de cursus Data Intelligence 4 Librarians, die tot vorig jaar aangeboden werd door 3TU.Datacentrum en DANS. De eerste ronde van de cursus start in april.

Daarnaast organiseert Research Data Netherlands de tweejaarlijkse Nederlandse Dataprijs. Dit is een beloning voor onderzoekers die onderzoeksgegevens van landelijk of internationaal belang bij elkaar brengen, documenteren en toegankelijk maken voor de wetenschap. Er wordt een prijs toegekend voor de humaniora en sociale wetenschappen en een prijs voor de exacte en technische wetenschappen. De Dataprijs 2014 wordt in september uitgereikt.

Meer informatie
Voor meer informatie over de activiteiten van Research Data Netherlands of het samenwerken met de coalitie kunt u terecht op www.researchdata.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.