Repository-portal DAREnet opgenomen in NARCIS

30 mei 2008

Maandag 2 juni 2008 gaat de repository-portal DAREnet op in de algemene wetenschapsportal NARCIS van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

NARCIS biedt vanaf dat moment vier zoekrubrieken. Naast de algemene hoofdrubriek zijn dat DAREnet, Keur der Wetenschap en de Nationale Proefschriftensite.
De hoofdrubriek NARCIS biedt informatie over onderzoekers, onderzoeksorganisaties en onderzoek van alle universiteiten en onderzoeksinstituten in Nederland. Ook kunnen de ruim 2.100 datasets uit het Elektronisch Archiverings Systeem (EASY) van DANS worden doorzocht.
In DAREnet kan men exclusief zoeken naar de full-text publicaties afkomstig van alle Nederlandse universiteiten, de KNAW, NWO en enkele onderzoeksinstellingen.
Keur der Wetenschap biedt de publicatielijsten van 217 vooraanstaande onderzoekers met bijna 50.000 documenten, grotendeels full-text te downloaden.
De Nationale Proefschriftensite biedt toegang tot zo’n 20.000 full-text proefschriften van alle Nederlandse universiteiten.
Door een RSS-feed is het mogelijk op de hoogte te blijven van de nieuwste full-text publicaties en datasets, en het meest recente onderzoek op een zelf gekozen belangstellingsgebied.
NARCIS is ontwikkeld door de KNAW en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO, met steun van SURF. De inhoud komt tot stand in samenwerking met de wetenschappelijke instellingen in Nederland.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.