Registratie voor jaarlijks DARIAH evenement in Lissabon is geopend

15 april 2024

Het jaarlijkse DARIAH-evenement vindt dit jaar plaats in Lissabon (18-21 juni) en heeft als thema “Workflows: Digital Methods for Reproducible Research Practices in the Arts and Humanities”. Registratie is nu open tot 4 juni voor wat een veelbelovend evenement belooft te worden in het digital humanities domein.

DARIAH (Digital Research Infrastructure for the Arts and Humanities) is de pan-Europese infrastructuur voor wetenschappers in de kunsten en geesteswetenschappen en werkt als een ERIC (European Research Infrastructure Consortium). Met meer dan 22 leden en verschillende samenwerkingspartners in elf niet-lidstaten is het jaarlijkse evenement vooral een gemeenschapsevenement dat onderzoekers en wetenschappers samenbrengt om hun werk en projecten te presenteren. De registratie voor het evenement is gratis en biedt meer dan 25 presentaties, vier panels en meer dan 50 posters en demonstraties verspreid over twee en een halve dag (19 tot 21 juni), inclusief een keynote van Meredith Martin, oprichter en faculteitsdirecteur van het Center for Digital Humanities aan Princeton University. 18 juni is de interne dag, waar DARIAH commissies en werkgroepen vergaderingen en workshops houden die toegankelijk zijn voor alle deelnemers aan het jaarlijkse evenement.

De betrokkenheid van DANS bij het DARIAH Annual Event is een lange traditie. Structureel opereert DANS binnen het DARIAH Coördinatiebureau in de functie van Integration Officer, geleid door Andrea Scharnhorst en ondersteund door Kim Ferguson, Simon Saldner en Marita Everhardt, waarvan de taken onder andere (maar niet uitsluitend) bestaan uit het helpen organiseren van het jaarlijkse evenement. Ondertussen draagt DANS regelmatig bij aan inzendingen voor het jaarlijkse evenement vanuit andere initiatieven en projecten. Op de komende editie zijn er presentaties en posters van DANS-medewerkers met betrekking tot projectresultaten van door de EU gefinancierde projecten zoals Polifonia, MuseIT en Now-Museum. Meer details over het komende DARIAH jaarlijk evenement zijn te vinden via de registratie landingspagina; meer details over de verschillende papers, panels en posters zullen medio mei beschikbaar worden gesteld via de conferentieagenda, maar registratie is nu al open tot 4 juni.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.