Registratie IASA en JTS 2019 geopend

29 juli 2019

De registratie voor zowel 50th Annual Conference of the International Association of Sound and Audiovisual Archives (IASA) als de Joint Technical Symposium (JTS) georganiseerd door de CCAAA’s is nu geopend.

Dit jaar wordt het gehouden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum van 30 september tot en met 5 oktober 2019. De gehele week staat in het teken van kennisdeling en ervaringen op het gebied van audiovisuele archivering. 

De Annual Conference of the International Association of Sound and Audiovisual Archives (IASA) werd in 1969 in Amsterdam opgericht en dient als medium voor internationale samenwerking tussen audiovisuele archieven. Het voorlopige programma is online beschikbaar. Bezoek de website van de conferentie voor onder meer informatie over de conferentie, zoals het programma, de locatie, reisadvies, evenementen, informatie over workshops en tutorials. Houd er rekening mee dat het registratietarief voor ‘early birds’ eindigt op 2 september 2019.

De Joint Technical Symposium (JTS) is het internationale wetenschappelijke en technische symposium over zaken die van bijzonder belang zijn voor audiovisuele archieven en archivarissen. Het biedt deskundigen op het gebied van audiovisuele archivering van verschillende achtergronden de gelegenheid om samen te komen, nieuwe en opkomende technische ontwikkelingen in ons vakgebied te delen en posities in te nemen die verder gaan dan de grenzen. Het is een gelegenheid om elkaar te informeren over wat er speelt in het vakgebied. Georganiseerd om de paar jaar sinds 1983 door de verschillende verenigingen van audiovisuele archieven die nu de CCAAA vormen, biedt het een mogelijkheid voor collega’s over de hele wereld en geïnteresseerden in het veld om elkaar te ontmoeten en informatie te delen over het behoud van origineel beeld- en geluidsmateriaal. Houd de website in de gaten voor alle informatie.

Heb je vragen over dit bericht?

Je naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.